Uitgewerkt? Ingewerkt!

Jaren in spagaat: studeren en ook werken. Op school doen wat je gevraagd wordt, goed plannen, hard werken, medestudenten motiveren en uiteindelijk de docent tevreden houden. De andere dagen van de week moet je snel omschakelen om professioneel en in korte tijd efficiënt te zijn op je werk.
In deze blog beschrijf ik hoe ik werkend afstudeerde en een nieuwe balans vond.

Verschillende kanten
Studeren is eigenlijk constant balanceren op een koordje, terwijl er aan verschillende kanten aan je wordt getrokken. School, werk, verplichtingen en owja ook nog leuke dingen…
Maar toen er een einde aan mijn studie dreigde te komen, was ik wel bijna in paniek. Want dat koordje en getrek voelt zo veilig en goed! En juist ook het trekken van alle kanten hield me recht. Wat als één van die kanten wegvalt? Geen docenten meer, help! Wie moet ik blij maken? Geen medestudenten meer motiveren, o dat zou wel heerlijk zijn… En ook geen omschakeling meer hoeven maken voor iedere werkdag en wél genoeg tijd hebben voor mijn werkzaamheden. Duidelijkheid, lekker plannen en hard werken, dat is zo gek nog niet!

Half mei stopte mijn werk als junior PR adviseur bij JunePR. Jammer, maar hierdoor was ik wel helemaal vrij voor nieuwe uitdagingen. De daarop volgende weken zette ik de puntjes op de i van mijn scriptie en in juni begon ik als junior imago adviseur bij Presentanza.

Stevig in je pumps
Nu ik een tijdje niet meer studeer, merk ik hoe heerlijk het is niet meer te hoeven balanceren. Gewoon met je voeten op de grond, in je pumps, veilig onder je bureau. Geen constant zeurend, ontevreden gevoel van ‘eigenlijk moet ik nog die opdracht doen’ of ‘volgende week moet het al ingeleverd worden’.
En vrije tijd blijkt haar naam ook ineens eer aan te doen: echt vrij zijn! Heerlijk.

Lof en glad ijs
Uitgewerkt bij mijn vorige baan. Én op school, met een fantastisch cijfer en twee nominaties voor mijn scriptie over de merkpositionering textielgigant Zeeman.
Inmiddels weet ik hoe het reilt en zeilt bij Presentanza. Het bureau dat mij na mijn studie echte werkervaring geeft en wel in de richting die mij het meest interesseert: positionering en communicatie.
En soms gebeurt het ineens: ik doe even iets wat ik eerder gedaan heb, even geen glad ijs, even geen duister. Tsja, maar even natuurlijk, totdat er weer veel nieuwe dingen op m’n pad komen.

Leren, constant leren. Dat is het en dat blijft het. Maar ach, ik ben ook alleen nog maar uitgewerkt op school. Blij met wat ik geleerd heb en trots op mijn resultaten. Nu ga ik dat beetje kennis inzetten en ontzettend uitbreiden in de praktijk.
Ingewerkt? Ja. Uitgeleerd? Nee!

Lindi Benschop