Zakelijk zwanger

Zwangerschapsmode. Ik had er nooit zo bij stil gestaan, totdat ik zelf zwanger werd. Het duurde niet lang voordat ik tot de conclusie kwam dat dit betekende dat ik een volledig nieuwe garderobe kon aanschaffen zonder me daar schuldig over te voelen! Tenslotte had ik het nu echt nodig en wanneer is het nu belangrijker je goed te voelen dan tijdens je zwangerschap?! Vol enthousiasme en goede moed pakte ik mijn laptop en vroeg mijn grote vriend Google te zoeken naar ‘Zwangerschapskleding’.

Maar wat ik daar aantrof was even weerzinwekkend als teleurstellend. Ik zag spijkerrokken, witte leggings, shirts die de vrouwelijkheid letterlijk uit je trekken en soepjurken die schreeuwen ‘Kijk vooral niet naar me want ik ben zwanger en dus NIET MEER BESCHIKBAAR’. Ik schrok. Het lijkt wel alsof een kind krijgen je het recht ontneemt om er jong, hip en modieus uit te zien. Sterker nog, er wordt blijkbaar vanuit gegaan dat je van geen enkele toegevoegde waarde meer bent voor de maatschappij want zakelijke zwangerschapsmode is al bijna helemaal niet te vinden.

Inmiddels zeven maanden verder en aardig wat zwangerschapservaring rijker heb ik speciaal voor iedereen die zwanger ook jong, hip, modieus en zakelijk verantwoord voor de dag wil komen een aantal tips op een rij gezet:
1. Verplaats het accent van je taille naar boven (naar net onder de borsten en boven de buik) of naar onder (naar je heupen en onder je buik). Tijdens je zwangerschap verdwijnt je taille waardoor je andere accentpunten moet kiezen om vorm aan je kleding te geven.
2. Buikbanden en tops met teksten als ‘Baby on board’, ‘Supermom’ en ‘I love my baby’ vestigen de aandacht op je zwangerschap wat zakelijk gezien niet gewenst is. Bovendien was het vast niemand ontgaan dat je zwanger bent…
3. Het merk ‘Wolford’ heeft kwalitatief hoogwaardige kleding gemaakt van stof die eindeloos meerekt (lees: heerlijk comfortabel draagt) en je toch een zakelijk verantwoorde uitstraling geeft.
4. Een voordeel van de mode tegenwoordig is dat er heel veel wijd gedragen wordt. Probeer daarom ook eens combinaties te maken met ‘normale’ kleding. Handig omdat je het na je zwangerschap waarschijnlijk kunt blijven dragen en je bent minder afhankelijk van het beperkte aanbod zwangerschapskleding. LaDress bijvoorbeeld heeft veel jurkjes die je lang door kunt dragen tijdens je zwangerschap.
5. Sites als asos.com, topshop.com en tiffanyrose.com hebben een regelmatig vernieuwende collectie zwangerschapsmode die, wanneer je de juiste combinaties maakt, prima zakelijk gedragen kan worden.
6. Deze stelregel is altijd belangrijk maar tijdens je zwangerschap een beetje meer: kies kleding waar je je prettig in voelt en die bij je past!
7. En last but not least: vergeet niet dat de voorschriften voor zakelijk verantwoord kleden die golden voordat je zwanger werd gwoon blijven gelden.
En verder? Verheug je vast op het feit dat je lijf straks weer normaal wordt, en dat je, behalve leuke kleding voor je kleine ook weer fijn normale kleding voor je werk kunt aanschaffen. Dat doe ik ook 🙂